Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZN

Zdenda-69

28. 7. 2008 18:39
Jestli mu je ochotna

Chelsea takovou sumu dát, tak je zbytečné o něčem přemítat. Ano, mohu si myslet, že je to moc,nebo málo, nebo akorát, ale to je tak vše, co s tím mohu dělat. Jo - dá se diskutovat, jestli patří do první trojky nebo kam a že šel formou dolů po zranění (vcelku nic neobvyklého, nevím, proč se furt honí senzace, asi by mě taky přibrzdila prokopnutá hlava ...) , ale přemýšlet nad jeho platem - k čemu ? Nabídka vers. poptávka, toť vše. Že světu vládnou peníze - tomu je tak i bez Čecha ....  

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

28. 7. 2008 9:49
Je to hnuj

Ale mne uklidnuje fakt, ze z mych penez nema ani korunu. Pakuje se na retardech, kteri notoricky cumi na tu saskarnu jmenem fotbal. :-)

0 0
možnosti
TT

tappat

28. 7. 2008 1:58
sranda je, ze to tu nekteri srovnavate s vedcema

a uplne zapominate, ze vedce plati stat. Tedy vlastne vlada. To ze vsechny cesky vlady (polistopadovy nevyjimaje) jsou tvoreny bandou ignorantu se odrazi taky napriklad v tom, ze CR dava na vedu (projekty, staze atd...) a vzdelani (platy ucitelu, vybaveni skol...) suverenne nejmin ze vsech evropskych statu (pomerne k HDP). Cili nereste tu, jaktoze vedci nemaji tolik. Maji tolik, kolik jim daji ignoranti, ktery jste si zvolili. Nic vic nic min. A po tom, kolik plati soukroma spolecnost svymu zamestnanci vam opravdu, ale opravdu nic neni. Kdyz mi nekdo bude davat 2 miliony denne za to, ze budu lezet na plazi a nic nedelat, tak je to jen a jen jeho problem, ze mu tech penez neni lito, ne vas.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

27. 7. 2008 18:47
Perfektní článek a jasná KARMA!

Perfektní článek i autorův nadhled! Plat (ohodnocení obecně) je dán jedinečnostní konkrétní osoby v rámci své profese. Je-li P. Čech jedním z TOP 5 brankářů světa, tak je NESMYSLNÉ A NEMRAVNÉ hodnotit výši jeho příjmů z pohledu nás, obyčejných nicek, kterých jsou miliony, desetimilony a některých stamiliony.

On je jeden, stejně jako je jedna Madonna, jeden Tiger Woods, jeden Jágr nebo jeden Nadal.

Příměr o tom, že já se "dřu" stejně jako ONI a mám přitom "méně" vedl k rovnostářsky socialistické společnosti, kde si všichni byli ve všem rovni a společně měli jedno velké NIC.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

27. 7. 2008 19:23
Re: Perfektní článek a jasná KARMA!

Děkuji. Přesně ve zkratce jste popsal to, co jsem chtěl říci. Jen k těm sportovcům a umělcům ještě přidávám i manažery, vědce, guru jednotlivých oborů etc.

0 0
možnosti
S

stanof

26. 7. 2008 16:33
diskusia

diskusia Vazeni.Nemyslite si ze tuto otazku ohladne honorarov hracov CHELSEA by si v prvom rade mali pytat miliony obycajnych ruskych obcanov ktori sa po zaniku ZSSR ocitli v situacii ze najbohatsiu krajinu sveta co sa tyka surovin ovladlo niekolko stoviek hyperzralokov ktorych miera rozhadzovania narodnym bohatstvom presiahla hranice nad ktorymi uzasol cely svet.Som patdesiatnik a nikdy som nebol v ziadnej strane

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

26. 7. 2008 17:20
Re: diskusia

To mně připadá trochu zjednodušené. Není to diskuze o honorářích v Chelsea, ale o Abramovičovi, Chodorkovském, koneckonců i Putinovi - a to je jiná pohádka. Honoráře v Chelsea nevybočují nijnak výrazně z průměru klubů této úrovně. Jen je shodou okolností majitelem zrovna ruský oligarcha.

Tento článek je o tom, že nejlepší na světě ve svém oboru mají špičkové příjmy, a že to naní tak nespravedlivé, jak to na první pohled vypadá. O způsobech zbohatnutí ruských boháčů by musel být článek jiný.

0 0
možnosti
D

dr.obeck

26. 7. 2008 12:31
zákaz

Tak zrušme fotbal,hokej,hudbu ... a všechny prachy nacpeme do LDN kam si po práci půjdeme lehnout,ochotná sestřička mi udělá svačinu a já se v klidu počůrám do plenek.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

26. 7. 2008 17:29
Re: zákaz

Slibuju, že nebudu jen čůrat.

0 0
možnosti
V

verasn

25. 7. 2008 23:37
4 mil týdně

diskuse je ale vedená o tom, jestli je správné aby brankář  Čech vydělával takové pro většinu z nás nepředstavitelné peníze za 1 rýden,! Po něm zbydou jjak už tady bylo napsáno jen prodřené rukavice a pár fotek ...takže proč ? Je plno potřebnějších profesích v našem životě ,vůči kterým to neni fér !

0 0
možnosti
DD

dsdsdsds

26. 7. 2008 10:38
Re: 4 mil týdně

jak neni fer, co ti dava prava rozhodovat kolik ma kdo za co dostat. kdybys neposedaval po hospodach s pivem v jedny a parkem v druhy ruce, neved blby reci o tom jak se maj vsichni lip, mozna bys vydelaval taky vic.

0 0
možnosti
AC

R66

25. 7. 2008 12:16
Když ty peníze chce někdo dát, tak to přece není špatné ...

Funguje tady trh, jako všude jinde, někdo dává za něco o čem má představu, že to za to stojí vydat !!!

Pozor - neplatí u státních úřadníků !!!

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

25. 7. 2008 12:29
Re: Když ty peníze chce někdo dát, tak to přece není špatné ...

U těch úředníků to je obráceně. Státní úředník přijímá něco, o čem má představu, že to stojí za to přijmout.

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

24. 7. 2008 23:42
Život je otázkou priorit

Ono to asi také odráží celkový intelektuální potenciál lidstva... Kdyby věda byla financována tak jako sport, hudba a filmy, tak už bychom asi měli kolonie na Marsu :-) Ale co, život je otázkou priorit, takže když mi zrovna nikdo z rodiny neumírá na rakovinu, tak si raději půjdu zahulákat na stadion, než abych nějak přispěl na výzkum rakoviny...

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

25. 7. 2008 8:28
Re: Život je otázkou priorit

Nemějte výčitky, vždyť přispíváte i na ten výzkum rakoviny. Je to schováno v ceně již prodávaných léků. A jestli žádný neužíváte, stejně platíte zdravotní pojioštění, z kterého jsou solidárně propláceny ty léky. Takže hlavu vzhůru.

0 0
možnosti
B

Bigben

24. 7. 2008 21:14
Ano, ALE...

Článek se mi líbí, jen bych si dovolil upřesnit, že nejvíce vydělávají nikoliv nutně ti nejlepší v oboru, ale ti "nejprodávanější". Přičemž poptávka je často vytvořena uměle (např. reklamou). Zvláště v populární hudbě tak mnohdy nezáleží až tak na kvalitě interpreta, jako spíše na jeho propagaci. Naši všemi milovaní Eva a Vašek jsou naprosto (pod)průměrní zpěváci, přesto díky obrovskému promo, jsou vlastně nejúspěšnější...

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

24. 7. 2008 22:03
Re: Ano, ALE...

Zmiňuji se o tom v souvislosti s PČ jako MARKETINGOVĚ nejúspěšnějším. Souhlas.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.