Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

10. 9. 2009 0:01
Pohled z druhé strany

Nepopírám některé Vaše argumenty, i když nejsem specialista na ekonomiku lékárenství, ale bohužel nakupuji dosti volně prodejných léků v drahé SRN - konkrétně v Sasku, např. proužky pro měření krevního cukru, měřičů krevního cukru apod. Nedostaneme vše tkzv. na pokladnu. I já např. "glaukomik" koupím tam lék typu timoptol levněji než u nás. A  to při západních nákladech na oběh zboží.

Pojal jste problematiku příliš jednoduše. Jak vysvětlíte obrovský nárůst nabídky - množství provozoven - v našem okresním městě Písku s 30tis. obyvateli je více jak 10 lékáren. To je podnikání v lékátrenství nezajímavé? Co navrhujete - v článku nic, jen zachování současného stavu.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

10. 9. 2009 8:25
Re: Pohled z druhé strany

Máte pravdu, nenavrhuji nic. Ale říkám, že jednotná cena léků zvýší náklady rodin za léky odhadem minimálně o 10%. Takže tím nic ušetříme.

A léky jsou drahé právě kvůli nastavení cen (s podezřením na korupci provázející jednání o úhradách). Jak to řešit, to opravdu nevím. Ale jednotnou cenou úředně stanovenou, to asi nebude to pravé, to asi nepovede k lepším výsledkům.

0 0
možnosti
C

cenzořisko

9. 9. 2009 20:01
ANO CHCEME

nejenom,že je nutné zvýšit cenu léků,tak ,aby senioři na léky neměli,a tím ušetříme tak napjatému státnímu rozpočtu několik miliard,dále vysokýma cenami musíme podporovat farmaceutické firmy,z čeho by pak chudáci korupovali lékaře a proto jsem se přihlásil do "týmu Modrá šance",doufám,že se i já dostanu  do luxusní vily v Toskánsku

0 0
možnosti
PM

assam

9. 9. 2009 17:12
Na ráně

Ať je to tak nebo tak,seřváno od klientů dostanou vždy jen ti,co jsou na ráně,tzn.my,řadoví zaměstnanci,s minimálním vlivem na ceny.petr.assam

0 0
možnosti
PC

cerveny

9. 9. 2009 15:19
auta

s tema autama to je fakt prehnany,cca pet let jsem bydlel ve stejne ulici ve ktere sidli Gremium majitelu lekaren. Jejich schuze byly parkrat do roka, vozoveho parku si neslo nevsimnout ale zaroven se jednalo prevazne o bezne vozy stredni a vyssi stredni tridy, zadny sraz S classe mercedesu, 7ckovych bmw atd to fakt nebyl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.