Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, moc pěkný článek. Aniž bych chtěl nějak poučovat, tak si jenom dovolím přidat pár informací ohledně jídel, které jste možná (k vaší nemalé škodě) minuli. Florencie má totiž několik naprosto zásadních pokrmů, které tu můžete a dokonce i musíte ochutnat. Jednak je to určitě Bistecca Fiorentina, což je neuvěřitelný kus hovězího, skvěle připravený, velmi jednoduchým a tradičním způsobem, většinou v peci na pizzu. Cena je sice trochu dražší - okolo 40 EUR, ale stojí to za to a z jedné porce se najedí i dva lidé. Oni vám totiž ukrojí minimálně 600-800 gramový flák masa a běžně se to dá objednat pro dva lidi. Další místo, které se, z hlediska jídla, musí ve Florencii vidět, je Mercato Centrale, které je kousek od Basilica di San Lorenzo. Tady je jednak spousta obchodů s jídlem, ale taky spoustu stánků, kdy některé jsou tak vyhlášené, že tam jezdí lidé z celého světa jenom proto, aby ochutnali místní speciality. Ty hlavní jsou dvě. Lanpredotto, což jsou hovězí dršťky, vařené v silném zeleninovém vývaru, které pak dostanete do čerstvé housky. A druhé je Trippa alla Fiorentina, což je v podstatě něco mezi dršťkovou polévkou a dršťkovým gulášem. I lidé, kteří by u nás dršťkovou polévku nejedli o tomhle jídle prohlásili, že je to bomba :D Tak to jenom jako doporučení, pokud byste tam jeli příště. Jinak díky a karma.

2 0
možnosti
Foto

Díky moc za doplnění! Bistecca Fiorentina jsem viděl, když s tou porcí zápasila dvojice u vedlejšího stolu (myslím, že to nakonec ani ve dvou nezvládli), Abych řekl pravdu, bylo mně líto těch peněz, ale asi jsme šetřili na nepravém místě. V Mercato Centrale jsme jedli (bydleli jsme za rohem), už si nepamatuji, co to bylo, ale držky určitě ne. Ono když člověk neví, co si pod tím názvem představit, tak si to nedá... Jinak jsme samozřejmě ochotni zkusit všechno.

Část vašeho příspěvku doplním do blogu, pokud to nevadí.

1 0
možnosti

Blog se moc povedlR^R^. Zajímavé čtení i krásné fotky.

0 0
možnosti

Krásný blog. Děkuji za tak skvělé zpracování, uložím si jako itinerář :-)

0 0
možnosti

Pane Novotný, to je opravdu neskutečně krásný a užitečný blog.

Tolik informací na jednom místě je fajn.

Moc jsem si to užila...text i fotky.

Bohužel už se tam nepodívám, a tak jsem vděčná, že jste se tak podrobně podělil. Jen co budu u pc, těším se na to video.

Díky moc!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, potěšila jste mne. Bohužel blog je nyní kvůli formální chybě adminy stažen.

0 0
možnosti
Foto

Vynikající fotoblog. R^ Florencie je nádherné město.

1 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 14,59
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.