- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Libi se mi cajova ceremonie a spousta zdejsich cajoven je take dela, match se zde prodava temer v kazde kavarne a lide si rychle zvykli
V čajovně jsme smíchávali klasické a zkaramelizované Salko (uzavřená plechovka vařená něco přes hodinu v hrnci vody (nafouknutá plechovka zpravidla signalizovala hotový produkt), dnes lze zakoupit již hotové), v poměru asi 2:1, kvůli snadnějšímu rozmíchání, ale dá se i 1:1) a do připravené směsi se pečlivě vmíchala Matcha v takovém množství, aby výsledná krémová hmota byla zelená (zda světle, či sytě, záleželo na zhotoviteli). Lžíce této "hmoty" se pak zalila horkou, nebo studenou vodou (2-3dcl) a pečlivě rozmíchala (obzvláště studená varianta, v létě dodatečně s pár kostkami ledu).Vznikl velice lahodný nápoj mléčné chuti (na někoho příliž sladký) a hmota, uzavřená v plastovém boxu, vydržela v chladu i několik měsíců (v domácnosti se tohle množství spotřebovává poměrně dost dlouho).
To věřím, že mohlo být vynikající.