Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DNIN

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

10. 1. 2011 20:24
tak to Lacina zřejmě taky chtěl jen postrašit

a víceméně je náhoda jak kdo zareaguje a jaké budou následky

v obou případech to bylo úmyslně

0 0
možnosti
ZODTV

Zákon o dodávkách teplé vody

11. 1. 2011 9:08
Re: tak to Lacina zřejmě taky chtěl jen postrašit

Nikterak se nezastávám Laciny, ale z videa je jasně zřejmé, že se jeho auto asi moc auta řidičky nedotklo, řidička spíš neadekvátně reagovala stržením volantu sama. Prostě se lekla.

0 0
možnosti
P

pepepo

10. 1. 2011 20:22
Není to předem jasné?

Tento magor předjížděl zprava nejenom toto auto a s určitým úmyslem. A pokud jsou svědci, je jedno, zda pistole spustila a postřelila neodborností, nebo blbostí. Auto v rukách magora je zbraň a musí se mu navždy odebrat. To ostatní je vedlejší. Není na řízení mozkově způsobilý!

0 0
možnosti
ZP

zzzdenek13

10. 1. 2011 18:09
Špatně

Libore Ó Ó Ó Novotný, jen možná správně poukazuješ na to, že zákony máme velmi nedokonalé. Jen náhodou nedošlo k ublížení na zdraví. To snad nikoho neopravňuje k tomu, snižovat nebezpečnost pirátova skutku.   

0 0
možnosti
IH

logar

10. 1. 2011 15:33
hm,hm

souhlasím s překvalifikací. Naprosto ale nesouhlasím s tím, že je rozdíl mezi Lacinou a Trpišovským. Stejné případy a stejné následky. Vznikla škoda, v případě Trpišovského jistě větší a újma na zdraví malého rozsahu. Pouze u Trpišovského se jedná o recidivu. V obou případech nevěřím, že chtěli někoho zabít a nebo ho zranit. Jednalo se o úmysl nepřímý. Zranění ani škodu nechtěli způsobit, ale byli si zcela vědomi že takovým jednáním k němu může dojít a byli s tím smířeni natolik, že od činu neupustili. Oba jsou společensky nebezpečná lidská pakáž!!

0 0
možnosti
KT

Ježikača

10. 1. 2011 16:05
Re: hm,hm

R^ ano. pakáž, která má zkušenosti s tím, že známost podepřená penězi vyžehlí cokoli.

0 0
možnosti
D

davidh2002@volny.cz

10. 1. 2011 11:09
souhlasím

R^ a věřím v odnětí svobody!

0 0
možnosti
JH

jirha

10. 1. 2011 11:06
Naše policie

je bohužel jen daňová přítěž. Práci si zjednodušuje a má ráda bombastická podání místo toho aby soustavně pracovala a připravovala věci pečlivě.

Pravdou je že policie má nesmyslně malé a jindy nesmyslně velké pravomoci bohužel tam kde pravomoci má tam je nevyužívá a tam kde je nemá je vynucuje. Proto je vždy tak snadné pro lumpy vyklouznout a pro slušné lidi padnout na to ódium.

Samostatnou kapitolou je pak dopravní policie která netrestá (a stačilo by domluvou) ty co neumožňují najetí na silnici tím že neuhnou z pravého pruhu, ty co jedou nesmyslně v prostředním nebo levém pruhu když je v pravo volno, ty co neblikají, nesvítí telefonují, zařazují se na poslední chvíli zastavují nesmyslně když mají jet, dávají přednost někomu v místě kde to způsobí zácpu,...

Pokud by se mělo něco měnit tak především naše dopravní policie. Ta učí průměrného občana lhát podvádět a kašlat na zákony to ostatní jsou mnohdy jen naučené důsledky.

0 0
možnosti

Jarynovykoule

9. 1. 2011 21:35
Pane autore

Trestní zákon, podle kterého tak hladce bez znalosti spisu kvalifikujete jednání řidiče už neplatí. Je už zhruba rok nahrazen novým trestním zákoníkem. Tam se skrývá obecné ohrožení pod § 272, obecné ohrožení z nedbalosti pak pod § 273. I když se přidržím starého § 179 tak i tam je nutné aby pachatel vydal lidi v nebezpečí "tím, že způsobí požár nebo povodeň nebo škodlivý účinek výbušnin,

plynu, elektřiny nebo jiných podobně nebezpečných látek nebo sil nebo se

dopustí jiného podobného nebezpečného jednání". Zběsilá jízda mercedesem po dálnici opravdu není podobné jednání. A ujišťuju vás, že každý i podprůměrný vyšetřovatel to ví. Stejně tak každý státní zástupce. Vaše další vývody ohledně vydírání a tzv. křivého vypovídání asi netřeba komentovat. Lepší by bylo, kdybyste se držel svého kopyta a výklad trestního práva nechal povolanějším. Takhle jsou vaše plky na úrovni právních názorů Máni, která uklízí na OPBH.

0 0
možnosti

Jarynovykoule

9. 1. 2011 21:44
Re: Pane autore

Co se zrušení usnesení o zahájení trestního stíhání, to je zcela běžná věc. Jestli si myslíte, že hlavním motivací kroků státního zástupce je, aby z něj obhájci neudělali vola, tak vás ujišťuju, že hlavní motivací státního zástupce je v souladu s trestním řádem a trestním zákoníkem odstíhat všechny trestné činy o kterých se dozví. K tomu vystudoval pětiletou právnickou fakultu a složil justiční zkoušku. Vola ze sebe dělat nebude.

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 1. 2011 14:58
moje znama ubrzdila

ale zezadu do ni narazil nakladak a to nalozeny, ktera to uz nestihl.

Pul roku se ucila sedet. Dodnes se nemuze ani 1 hodinu na cokoliv soustredit.

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

11. 1. 2011 17:40
Re: moje znama ubrzdila

Vidím určitou podobnost příběhu vaši známé a Trpišovského  - šla tedy vaše známá do vězení? Trpišovský taky ubrzdil, ale ten za ním už neubrzdil....

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 1. 2011 14:56
no na zapade by se s timle typkem

nemazlili. A sebrali by mu ridicak nebo auto NA MISTE.

0 0
možnosti
MV

femmefatalegia

9. 1. 2011 13:59
Vážený pane ...

... mám takový dojem, že kdyby se to stalo Vám, psal byste jinak. Nám se bohužel taková situace stala a vůbec není příjemné brzdit s kufrem plným kachlí a ještě k tomu v kopci, protože nějakému vXlovi se nelíbí, že tam jedete a proto Vám najede před auto a zabrzdí. RvRv

PS: jsem ráda, že jsme to tenkrát taky ubrzdili.

0 0
možnosti
JH

jirha

10. 1. 2011 11:01
Re: Vážený pane ...

Ale on nespekuluje na téma že pirát je normální a chyba je v tom druhém on se zlobí na liknavou práci policie která místo aby dala podnět který má šnaci u soudu uspět tak podává nesmysl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.