Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

isabell

8. 11. 2010 18:46
...

Nááádhera ;-)

Po přečtení prvního odstavce jsem se chystala oponovat a vyčítat, ale vy jste to sám hned napravil...  Jezdím často do Tuniska, Alžíru a Maroka a mimo té vody, (i když zuby už si čístím kohoutkovou a ani salátů se nezříkám), jsem tam ochutnala prakticky cokoliv, co se prodávalo na ulici a nikdy mi, mimo nevolna z přežrání, nic nebylo.

Nejsem moc na sladké, takže to kupuji jako suvenýry a cpu se hlavně masem a vším ostrým, co vidím. Naštěstí se hodně pohybuji, jinak už bych měla určitě nejmíň metrák ;-D 

A koření zbožňuji, jen se nesmím nechat ukecat na ochutnávku- kejchám pak hůř jak lama ... 

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

9. 11. 2010 10:02
Re: ...

V Alžírsku jsem ještě nebyl, jinde jo.

V tom Tunisku mám největší zážitek s jídlem z Marakéše, kde jsem si dal v té nejhorší a nejšpinavější vývařovně tajin (tagin? jak se to vlastně píše?). Po odklopení se objevila vyloženě hnusně vypadající směs kloubů, šlach a tlustého masa v rozpuštěném sádle s brambory a vší tou zeleninou. Vypadalo to vyloženě odporně, chutnalo andělsky. Sklenice k láhvi s vodou jsme museli odmítnout, jak byly špinavé a plné otisků prstů, brodili jsme se špínou, po kachlíkovaných stěnách špinavé fleky, ale jídlo fantastické a bez jakýchkoliv potíží.

0 0
možnosti
DH

malý david

8. 11. 2010 18:17
v Turecku se nechá jíst

všechno bez jakýkoliv žaludečních potíží. Tam jsem dokonce jedl i zeleninu což doma nedělám.

0 0
možnosti
C

Camino

9. 11. 2010 3:26
Re: v Turecku se nechá jíst

Kousek dal od tech dvou frajeru, kteri presovali granatova jablka je prijemna cajovna, kde se kouri nargile..... sem tam vysedavala se starym majitelem, myslel, ze koupim nejaky koberec:-), fotografie se Vam podarilyR^

0 0
možnosti
OU

8. 11. 2010 16:04
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 11. 2010 16:05
Re: moc hezký!!!

Ty vždycky jen chválíš, Tobě se už nedá věřit :-)

0 0
možnosti
L

laduk

8. 11. 2010 16:01
hm..

no to sis užil, jen jsi nezmínil pilaf

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 11. 2010 16:03
Re: hm..

Ten jsem neměl, ale je pravda, že různá rýže se z vozíčků taky prodává na každém rohu a úspěch má u Turků větší, než preclíky.

0 0
možnosti
OP

Bětka

8. 11. 2010 15:57
Kebab

Taky jsem na ty hromady koření fascinovaně zírala,u většiny jsem netušila,na co se používají.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 11. 2010 16:01
Re: Kebab

To já taky ne. Ale kdyby jenom to koření, tam se prodává i spousta všeho možného, o čem ani nevím, co to je, natož na co to je. Jsou to bylinky, houby, zelenina, něco z masa, nerost nebo umělotina - to jsem u mnoha artiklů vůbec nedokázal ani typovat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS