Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LON

L.O.N.

26. 9. 2008 18:28
Umění v. kultura

Prosím o pozornější čtení. Nejsem si vědom toho, že bych psal o UMĚNÍ. Já psal o KULTUŘE. O Vanesse Mae nikde netvrdím, že provozuje umění. Ale za kulturu ji považuji. Když budu chtít vidět houslový koncert vážné hudby, půjdu do Rudolfina na Čajkovského. Když se chci pobavit, jdu do O2 Areny na Vanessu Mae, na zábavu.

Mimochodem právě Čajkovského Houslový koncert prý má Vanessa Mae natočit. Pak třeba uvidíme, jak je na tom v porovnání se skutečnými houslisty. Já dokonce myslím, že to nebude tak zlé. Ale na takový koncert přijde méně lidí a méně na něm vydělá, to je jisté.

Je Phil Collins menší kultura než Carerras? Nebo je to jen jiná kultura? Totéž Vanessa Mae.

0 0
možnosti
D

djlukasek

26. 9. 2008 18:37
Re: Umění v. kultura

Ach tak :)  Já osobně si třeba raději poslechnu Collinse než Carerrase ... A pokud vezmem Collinse z doby jeho působení v Genesis (zejména z éry alb Foxtrot atd.), tak to už jsme na kulturním i uměleckém Olympu ;-)

0 0
možnosti
V

vaclavcoll

26. 9. 2008 17:48
co je ostuda

Ostuda je milý pane především to, že "umění" slečny Venessy považuje někdo za kulturu. Směska aranží páté kategorie v podání naprosto podprůměrné houslitky... pravdu máte ovšem v tom, že dokázala najít mezeru v trhu. Jinak je to ovšem neskutečný kýč, který si hraje na kulturu. Argumentace, že přiláká publikum, které by jinak na houslový koncert nepřišlo je zcestná, protože tito lidé nepřišli na houslový koncert, ale na Vanessu a rozhodně nehrozí, že by pod vlivem jejího "umění" začali navštěvovat houslové či jiné dobré koncerty... možná tak občas nějaký ten muzikál v nejlepším případě modré housle Pavla Šporcla. Abyste mi rozuměl, vážnou hudbou se živím a hudbu miluji,  ale než Vanessu, tak to už spíš považuji za kulturu toho ulítlýho pankáče Iggyho Popa - ten si alespoň na nic nehraje a nedělá ze sebe to co není.

0 0
možnosti
SV

chroustík

26. 9. 2008 17:59
Re: co je ostuda

Pane kolego, umíte-li hrát na housle to, co Vanessa May, kloubouk před Vámi dolů. Hudbě bohužel taky trochu rozumím.

0 0
možnosti
D

Dreamer

26. 9. 2008 17:27
Kultura

Úpadek kultury není jenom naší dominantou, ale j výplodem celosvětové snahy o globalizaci jež kulturu národů potlačuje a mnohdy i vyhlazuje jen díky nenasitnosti bankéřů a mocných lidí(rozumnějme současnou moc, né osobní atd...). Proto v celém západním světě je kulturní úroveň skoro na nule....

0 0
možnosti
J

Jack777

26. 9. 2008 16:37
...

Krásná to žena, Vanessa...

0 0
možnosti
PB

arrosage

26. 9. 2008 14:41
Ano kultura už tenhle národ opustila nadobro..

Veškerá kultura, a že je to rozsáhlá rodina, opustila českou kotlinu nadobro.. od kultury politické, přes kulturu chování a stolování, až po kulturu a vkus, které utloukly jalové televizní pořady, primitivní estrády a lidská hloupost.. a tak, ači jsem včera nemohl Vanessu (jejíž dráhu sleduju od jejích asi 14 let, kdy v 1991 vystupovala s londýnským filharmonickým orchestrem) ani její pražské vystoupení vidět a slyšet, hluboce se stydím, za způsob, kterým se české publikum projevilo..

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

26. 9. 2008 14:37
jak jsem to tak pozorovala,

tak si spíš myslím, že začátek byl zpožděn spíš technickými problémy, jinak si to hodinové zpoždění neumím vysvětlit (také bych čekala, že když už pustí ty lasery - jinak působivé a pěkné - že koncert začne hned po nich a ne až za další čtvrthodinu).

Vanessa Mae zvládla neuvěřitelný úkol - jakž takž uvedla publikum do varu, ačkoliv koncert byl neustále přerušován technickými problémy, včetně toho, že dvě písničky musela nasadit znovu, vždy kvůli problémům s technikou. Chyba za chybou, stále dokola - jakmile to trošku rozehřála, zase se čekalo kvůli technice. Kdyby byla Vanessa Mae nafoukaná hvěda, radši to rovnou odpíská, protože udržet emoci kncertu bylo prakticky nemožné. Připadala jsem si jako na povedené generálce...

Když to shrnu - VM byla obdivuhodná, ale jestli Central Group staví baráky stejně kvalitně jako pořádá charitativní koncerty... JK

0 0
možnosti
TJ

Terka_acs

26. 9. 2008 14:27
takže zase jedna velká

OSTUDA!Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.