Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

babca

30. 9. 2008 11:56
jestli ono to nebude tím

že prostě VM je pouze umělá hvězda, ale ne skutečná. Jak že to řekl pan šporcl na otázku jisté televize, co říká na hru VM? Ale jo, holka je to pěkná...

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

30. 9. 2008 12:08
Re: jestli ono to nebude tím

A co řekla Vanessa Mae o něm?

0 0
možnosti
BN(

Bůh Nejvyšší (12)

30. 9. 2008 3:24
Fakof Vanessa, jedině CARCASS!

Je to jen byznys.

0 0
možnosti
TS

boudicca

29. 9. 2008 23:13
Tenhle blog by se dal zkratit na jednu větu:

"mě se ten koncert líbil a vám ne, vy jste úplně pitomí a vůbec tomu nwerozumíte!" Nevím, co autorovi vadí na tom, že publikum nepřijalo Vanessu May bouřlivě a jásavě. Proti gustu žádný dišputát. A není nutné obviňovat všechny okolo z "nekulturnosti", když slečnu May nepovažují za nijak skvělou houslistku nebo šoumenku. Možná je to právě naopak, a nedostatkem vkusu trpí autor ;) Špatně skrývaný nekritický obdiv autora k slečně May mu bohužel brání podívat se na koncert z jiného úhlup ohledu: napříkald opožděný začátek koncertu a zařazení kabaretního vystoupení nevypovídají o vkusu a "kulturnosti" slečny May zvlášť lichotivě. I když musím říct, že pozdní začátky koncertu jsou typicke pro všechny, kdo se považuje za hvězdy. Výjimkou jsou případy, kdy umělci nechtěji platit za prodloužení pronájmu sálu - někdy to jsou částky přímo astronomické.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

30. 9. 2008 8:09
Re: Tenhle blog by se dal zkratit na jednu větu:

Váš příspěvk by se jistě také dal napsat stručněji ;-). Ale:

- přesnost je výsada králů, i kdybych šel na nějaký koncert či vystoupení jen z donucení, budu se snažit přijít přesně, abych neobtěžoval ostatní

- publikum Vanessu přijalo bouřlivě - bohužel nejbouřlivěji při tom mm-ta, mm-ta u estrádního vystoupení.

- neobvyňuji z nekulturnosti nikoho, komu se nelíbí V.M., ale ty, co se nekulturně chovají, právo na vlastní posouzení líbí-nelíbí nikomu neberu, ale co to má co dělat s pozdním příchodem?

- pronájem sálu obvykle platí promotér, nikoliv umělec

0 0
možnosti
RH

Radek-333

29. 9. 2008 20:57
Vanesa je jen šumařka, ale ne houslová virtuózka

Pavla Šporcla (předního houslového virtuoza) se nedávno v televizi ptali co říká na Vanesu a její hru. Šporcl odpověděl: "Je to hezká holka" - myslím si, že tento komentář říká vše...

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

30. 9. 2008 8:12
Re: Vanesa je jen šumařka, ale ne houslová virtuózka

Tím komentářem jste řekl vše ;-D!

0 0
možnosti

Agia

29. 9. 2008 16:26
Tohle je všude...

Navštívila jsem už několik desítek koncertů a bohužle musím říct, že je to všude stejné. Ať se jedná o kdysi oblíbené Tatu za dob jejich největší slávy či o Lennyho Kravitze. Vždycky tyhle pozdní přílivy a brzké odlivy pozoruju a nejradši bych jim všem dala ránu. To, že nesithnou vlak neberu jako omluvu. Takových je tam vždy minimum. Ale opravdu se odlévají stovky a tisíce a opravdu nechápu, kam tka spěchají. Oosbně chodím na koncerty včas a odcházím až když se začnou rozsvěcet světla, což jak každý dobře ví, je neklamná známka úplného konce vystoupení. Je to koneckonců i úcta k umělci, ne? Taky to pro něj není jenom zábava, zkuste si dvě hodiny lítat po pódiu a k tomu obstojně zpívat.... Vlažnost českého publika je jinak už bohužel legendární, s tím už asi bohužel nic neuděláme. Vždycky vidím těch pár "zoufalců", co se snaží to rozproudit a je to na nic. Moje nadšení k povzbuzování tak po x letech a x koncertech už bohužel celková mrtvolnost publika sráží na bod mrazu....:o/

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

29. 9. 2008 16:35
Re: Tohle je všude...

No jo, ale co s tím? Zavřít vchody 5 minut po začátku ;-O] a nechat hrát před poloprázdným (nebo třičtvrtěprázdným) hledištěm? A po koncertě odemknout až po přídavcích ;-)?

Někdo by nás, publikum české, měl vychovat. Ale jak?

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 9. 2008 15:13
No..

Vanessu mám rád a je perfektní, ale po přečtení vašeho článku si musí položit otázku, která se vám asi líbit nebude. Má se zalíbit umělec publiku nebo publikum umělci? A co se týká pozdního příchodu, není to problém pořadatele? Je nemožné uspořádat koncert, na který můžete přijít třeba do 20:00h a potom už nebudete vpuštěn?

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

29. 9. 2008 15:24
Re: No..

Samozřejmě se V.M. chtěla zalíbit publiku. A proto tam zařadila to estrádní číslo s flaškama od piva. Ale určitě to dává nejen v Praze, lidi jsou asi všude stejní... Jen ji to určitě musí v koutku duše mrzet.

A s tím zavřením haly ve 20:00 by se mi to líbilo (pokud by zrovna nebyla nečekaná zácpa, pak bych byl nas......). Ale není to u nás zvykem. A žádný pořadatel není tak odvážný, aby si to dovolil.

Proč myslíte, že se mi Vaše otázka nebude líbit? Vždyť nepíšete, že jsem jelito, jako kolega před chvílí ;-)

0 0
možnosti
C

crook.crook

29. 9. 2008 14:28
vite

Mozna ani tak nebude problem v nasi vanese mae ani u lidi ale u organizatora..Vite ja bych vanesu radeji pustil mladsimu publiku nez tem skarohlidum co jsou tam jen proto, ze je slavna. Bohuzel vanesa dela koncerty spise takhle a sedave a k to se mi k te hudbe nehodi a nehodi se to ani k mladym lidem. Proc jednou nezahraje takovim jako ja..Vyprdnout se na kostymy a slajfky a poradne na jejim koncerte zaradit.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

29. 9. 2008 15:27
Re: vite

Neměli všichni šlajfky, spíš menšina. A znělo to hodně rockově, určitě by šlo i uspořádání s volnou plochou (a nižší cenou). Třeba by se ani V.M. nebránila. Jen organizátor potřeboval posadit VIPy do první lajny. Ale byla to charita, berme to tak.

0 0
možnosti
L

Lombardo666

29. 9. 2008 10:10
Jelítko

Máš chodit na Slayer a užiješ si kulturu. Tyto šaškárny jsou k smíchu. Jdeš na "lahůdkový koncert" dle tvých slov a po návratu píšeš kritické slinty. Tak tam nechoď jelítko a nauč se bavit.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

29. 9. 2008 12:28
Re: Jelítko

Nejsem si vědom, že bych použil slova "lahůdkový koncert", ale nevadí. A ty kritické slinty nejsou na koncert, ale na LIDI, na diváky...

Dík za novou přezdívku.

0 0
možnosti
TN

Tomáš Nemravný

27. 9. 2008 18:49
Výnos na charitu?

Nepsalo se náhodou, že 90% ze vstupného jde na pokrytí nákladů a 10% na charitu? To teda musel být výnos na charitu jak sviňa...

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

28. 9. 2008 14:41
Re: Výnos na charitu?

To je těžké. O Vanesse Mae nikdo neříkal, že bude hrát zadarmo, aréna také něco stojí. Podle oficiální informace zbude na charitu asi půl milionu. Je to málo nebo hodně? Já myslím, že nemusí pršet, jen když kape. Kdyby kápl půlmilion na charitu každý týden, hned by se spoustě potřebným žilo lépe.

0 0
možnosti
PP

Polemik

27. 9. 2008 16:07
Vanessa sází na show

..a prostě musí počítat, že tomu bude odpovídat i složení obecenstva...

Obě strany jsou zkrátka trochu povrchní;-)

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

28. 9. 2008 14:41
Re: Vanessa sází na show

Ona je asi opravdu zvyklá, na rozdíl ode mne, mne to nemile překvapilo...;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.