Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cina

27. 12. 2007 18:01
Poznámka

Stačí,když se ČEZ bude podílet finančně na větrných elektrárnách,které by postavilo na vesnicích a městeček.Předalo by je do vlastnictví vesnic a městeček.Ze zákona jsou povinni odkoupit elektřinu.Ze zisku  by vesnice a městečka  dotovala občanům přímotopy nebo akumulační kamna aby se nemuselo topit neekologickým topením.Vydělali bychom všichni,ale není vůle.

:-)

0 0
možnosti

Václav

27. 12. 2007 18:57
Re: Poznámka

No, jestli to byl pokus o vtip, tak to moc pro zasmání nebylo. A jestli ne, tak doporučuji si o VTE něco nastudovat. Nerealistické prosazování tzv. obnovitelných zdrojů je jedním z hlavních důvodů současného růstu cen elektřiny.

0 0
možnosti

alex hart

27. 12. 2007 17:01
Skutečné příčiny situace kolem ČEZu

Chcete odstranit příčiny situace v ČEZu? 

Nevolte do čela státu svině, kterým jde jen o jejich vlastní koryto. Pak ani státní monopol na výrobu elektřiny nebude na závadu, protože stát jej bude náležitě řídit. A to včetně cen i včetně toho, kam má ČEZ investovat své zisky.

Když už totiž má ČEZ velký zisk,  měl by jej investovat především doma do nových (a pokud možno ekologických)elektráren a postupně zavírat ty staré uhelné elektrárenské bloky. 

To, že se ČEZ takto nechová, asi opravdu není největší chybou lidí v ČEZu, ale státu, který buď nic neřídí, a nebo (a to mnohem pravděpodobněji) ČEZ záměrně "vykrmuje", aby byl co nejtučnější a bylo z něj při prodeji do cizích rukou co nejvíce peněz.  

Že to je krátkozraká politika, která nás postupně přivede  až k úplnému krachu? Ano. Ale to už jsme zase u těch sviní, co si je dobrovolně volíme do čela státu, a jejich manželek, které za nemalé peníze tak rády zasedají právě v těch správních radách firem, jako je ČEZ.  

0 0
možnosti

Honza

27. 12. 2007 18:38
Re: Skutečné příčiny situace kolem ČEZu

Koho prosím Vás chcete volit jiného než lidi, kterým jde jen o vlastní koryto? Vždyť jiní se ani na kandidátky politických stran ani nemůžou dostat. Takoví idealisti, kterým by záleželo i na blahu jiných, přece nemůžou mít nikdy dost ostré lokty ...

0 0
možnosti

Cina

27. 12. 2007 16:44
reakce

Už se mi rozsvítilo,to když jsem  včera dostal dubovou palicí do palice.

Tak alespoň ušetřím za svícení.

R^

0 0
možnosti

Michal Šilhánek

27. 12. 2007 15:12
reakce

Zajímalo by mne, co byste sem psal kdyby ste byl Vy sám akcionářem ČEZu. ČEZ je, ať se to někomu líbí nebo ne, z části podnikem soukromým (a ta část není malá) a podle toho se musí chovat. Základní definice podnikáí je přece činnost vedoucí k co nejvyššímu zisku. ČEZ se tedy chová naprosto správně, snaží-li se své zisky zvýšit. Že má v ČR monopol je už věc druhá, za kterou on nemůže.

Nasheldanou

0 0
možnosti

xx

27. 12. 2007 15:10
čez

Souhlas,vyrábět s českými náklady a prodávat za německé ceny to je bezva džob.

0 0
možnosti

buxus

27. 12. 2007 15:02
Je správné chlubit se největším ziskem?

Jistěže není. Není to ani moudré - ovšem ČEZ se tohoto chlubení nedopouští z hlouposti. On prostě musí výsledky svého hospodaření  zveřejňovat a tak to - jistě nerad - i dělá.

JInak oni se snaží - vyznat se v jejich fakturách a spočítat si o kolik procent skutečně zdražují (což je o dost víc než se deklaruje v médiích) - to je opravdu kumšt.

0 0
možnosti

No...

27. 12. 2007 14:45
Tarify přímotopy + 22 % !!! Po páté !

Takže jediné příní- prodávejte elektřinu lidem s jejich platy českými, za ceny české. Jinak chcípneme !

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,67
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.