Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Demokrat

30. 12. 2007 14:43
Proč klacek místo basy

Jsou-li zákony tak hloupé, že Obecné ohrožení §179a 180 trestního zákona 140/1961 Sb. nikdo nevyužije, Tak opravdu nestojíme za nic a Kalousek má pravdu. Potmě hlady zmrzěte, co s námi!

Jinde by již policie šetřila zanedbání str.oborů a  zvýšení nebezpečí plynoucí ze škod a ohrožení životů. Co naši jelimánci, Ti najdou pohřešovaného až jej vrah zakopává na náměstí? ČECHY Komedie Evropy!!

0 0
možnosti

Sláva

30. 12. 2007 14:35
PR ČEZu pracuje s omezenci jako jsou v PR

Odvětví začala řídit  parta všeho shopná. Na čem se více vydělá na nedostatku nebo při prodeji Přebytků Tak ubohé řízení se dosatlo k vedení elektroenergetiky v ČR, že nepřímo a velmi lstivě způsobují krizi odvětví. Posílený vliv Bursíka, paralýza BRS, Koncepce a SEK neplatí, lžeme si dále, Všichni mlčí. Dalíci mají zakázku a lžou za pěkné prachy! Co nám zbývá?Klacek do ruky a diskuzi podpořit rozbitou hlavou zákonodárců. Kdy bude první???

0 0
možnosti

Mireček

30. 12. 2007 14:22
Banda bez omezení

Zkoušíme, co ještě lze těm blbým Čechům provést, než se vzbouří. Jak vidět lze jim ukrást úplně všechno a oni se budou ironicky bavit o nesmyslech. Tak máte co si zasloužíte- Národe degenerovaných lemplů!!

Mě to už taky sere, ale co mám dělat, když nic s Vámi nepohne,ani cena elektřiny nedostupná pro normální lidi???

0 0
možnosti

dandy

30. 12. 2007 14:17
Blbové vládnou i v ČEZu a MF jim přeje

Z drahé elektřiny má stát více z DPH a to idi_ta Kalouska těší nejvíce zejména, když je pěkně podplacen. K Hávovi se přidal i Roman, když MF podporuje podvody s vl.akciemi. Kalosekovi je vše jedno i zastřeleného švagra, tak jede na doraz. Poslanci lžou s ním, proč neškodit, když zatoho mám propsěch. Tak poklesla odpovědnost v ČR a HV PS podvody schvaluje. Asi v tom jedou s nimi! Mají imunitu!!

0 0
možnosti

Roman

30. 12. 2007 14:09
Data

V ČR se vyrobilo za rok 2006- 83TWh elektřiny brutto, spotřeba 62TWh, 5TWh ztráty v síti 16TWh vyvezem EU: SRN Rakousko Itálie+Slovensko prům cena 55-Euro/MWh+přenos poplatky15,-Euro/MWh. ČEZ vyrobí přes 70% dominantní výrobce ostatní se rádi na vysoké tuzemské ceně svezou a neinvestují- spolehlivost přenosové soustavy klesá, kupují se mizerná trafa (Siemens -Končar) zisky (ČEZ Logistika) Stát v ČEZu totálně selhal.

Na BRS řešení polovičaté  žádné- tolerování zločinu ve strategickém oboru tolerováno, Kalousek má imunitu, bílý koně v DR za stát. Nikdo se v ČR nebojí.

Nikdo nebyl za OBecné ohrožení doposud odsouzen!!! Tak co dělat -další fakta k diskuzi. Lepší řešení- poslat do basy Bandity i s ochránci z politiky. Zločinné spolčení s jednacím řádem organizovaná banda!! Ale jsme v České kotlině zlodějů a podvodníků.

Počkáme až bude úplná krize Black Out.Tma, poté se někdo zviditelní i v  helikoptéře, ale nepůjdou televize - Co dělat???Myslet!

0 0
možnosti

Beldor

30. 12. 2007 23:07
Re: Data

Nejak nechapu co ma CEZ spolecnyho s prenosovou soustavou? Tady sem si precetl 6prispevku po sobe a zadny z vas nema ani v nejmensim prehled jak energeticky trh v Cr/eu funguje :))))... rika vam neco CEPs? skuste vvv ceps.cz;-D

0 0
možnosti

Pepa

30. 12. 2007 13:45
Bandité v ČEZu

Národní Gauner Kalosek schválí za Mf na MVH jaro 2007 nákup vl akcií i za 20x nominál. Strategické odvětví řídí zločinná banda přemotivovaných zlodějů a ti si dokonce nechají schválit za 8% p.a. zhodnocení křížové držení s MOLem.

Zločin obsadil energetiku, stát ztratil vliv a přehled ve vodě,plynu,PHM, nyní i elektřině, teplu i odpadech= selhání zákonodárců a Vlády ČR! Co dělat?

Nové lepší politiky a odpovědný přístup všech, pochybení trestat!! Ne chválit a na Hrad volit Klause. První předpoklad nový, ne Klaus, president. Důraz na programové změny!!!

0 0
možnosti

HRIBI

29. 12. 2007 23:36
KDE ZE TY SLIBY JSOU?

Pratele v nasi diskuzi chybi data, mi manazeri rikame ,,speak with data,, nebo ,,show me data,,. Nektere data bych rad uvedl,budou asi nepresne tk me muzete opravit  Ted ty data instalovany vykon je cca 12000 MW  rocni vyroba cini asi 60 000GWh el. energie, mozna uz vic ale pratele kolik se ji spotrebuje v CR? Kdo vi at napise!!! Pak urcite zjistime ze se cely Temelin vyvazi do zahranici. Misto toho aby se postupne uzaviraly uhelne elektrarny setrilo uhli, CO2, SO2, NOXy a dalsi sracky a Temelin fungoval pouze pro CR vzdyt jsme si ho vsichnu zaplatily tak by mel snad slouzit nam? A kde jsou ty sliby ktere nam politici slibovaly ze budeme mit levnou energii. Ted pouze slouzi odmenam pro ,,first line mannagment,, a nam slouzi ekologicke dopady z uhelnych elektraren. 1kWh =1kg uhli = 4.2kg CO2 zkuste pocitat dal 

0 0
možnosti

mess

30. 12. 2007 12:52
Re: KDE ZE TY SLIBY JSOU?

Jsme v EU, uz si zdaleka neurcujeme podobny pravidla jako driv. Zvykejte si.

M.

0 0
možnosti

mess

29. 12. 2007 23:00
Cena elektriny

Cenu elektriny neurcuje CEZ. Neurcuje ji dokonce ani stat. Urcuje ji burza. Takze pokud chcete nadavat, nenadavejte na CEZ, nadavejte na ty, co zabranuji stavet dalsi elektrarny, ktere zajisti vyssi saturaci trhu s elektrinou a tim pokles jeji ceny. Takze za me, dekuji panovi Bursikovi a jeho zelene suite, ze bojuji proti dalsi jaderne elektrarne.

M.

0 0
možnosti
ZO

zo

30. 12. 2007 8:39
Re: Cena elektriny

Jsema i hloupej.Ale proč když je to téměř státní podnik, se elektřina prodává na burze?Proč ceny neurčuje stát?Pravdu máte že Bursík a spol. jsoun oslové a vůbec nepatří do politiky.Je to něco jako skauti.Jejich názory jsou více než děsivé.A potěš koště jestli se jim povede byť jen něco málo ze svých názorů  prosadit.Už abych si šel vykopat někde zemljanku.

0 0
možnosti
VB

Ládin

29. 12. 2007 13:25
Jediná možnost je

Jestli někdo ví, kde se dá v zahraničí koupit elektřina levněji, tak ať to distribučním společnostem poradí. Jistě ji tam koupí.Nabádat výrobce, aby ze sociálních důvodů prodával doma něco levněji je nefér. Už kvůli akcionářům. Prodává snad Škodovka u nás levněji auta? Nebo mlékárny mléko? Pomatuje si někdo k jaké katastrofě vedla regulace cen? Ono to začne elektřinou, nájmy, máslem a pak se všichni sejdem ve frontě na toaletní papír. Lidi proboha nezáviďte. 

0 0
možnosti

Cartouche

30. 12. 2007 0:10
Re: Jediná možnost je

To ti chytráku nedochází, že zdražení elektřiny lavinovitě zdraží všechno - od toho tvýho mlíka až po Škodovky? To se vůbec nebojíš, že zdražování elektřiny povede k finanční katastrofě českých podnikatelů? Právě proto, že elektřina je strategický produkt, na němž závisí chod celé civilizace, musí ho držet v rukou stát a náležitě ho regulovat. Fakt, že na ziscích ČEZu profitují taky hordy akcionářských parazitů, je už za hranicí mého chápání.

0 0
možnosti

L.O.N.

29. 12. 2007 13:07
Poznámka autora

Děkuji za příspěvky. Zejména pan Václav vyjadřuje to, co jsem chtěl říci, ale kdybych to napsal takto exaktně, tak by to nikdo nečetl.

S Nefinem občas také parciálně souhlasím, ale celkově si myslím, že jeho pohled je příliš ovlivněn rozpínající se bublinou cenového růstu jeho akcií. Ale pozor, pozor. Za pár měsíců to může být jinak!

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,67
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.