Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stred Zeme zname na milimetry. Ale kdyz se tam chce clovek dostat, musi vzit lopatu a ryc a kopat. A kopat. A kopat. A kopat:-P

Co se tech pokusu tyce, jsou to hezke, neskodne tricky. Lepsi verit v ne nez na homeopatii. Pokud chce nekdo vedet vice, zeptejte se strycka Googla

1 0
možnosti
Foto

Já vím, že střed Země je uprostřed Země, ale když ti Ekvádorci tak tomu říkají (Mitad del Mundo, Střed Země) :-).

A co se týká těch pokusů, tak jsem měl stejný názor, než jsem si to vyzkoušel na vlastní oči, nohy a ruce. Googlil jsem předtím i potom (jak vytéká voda z vany podle sklonu odpadového potrubí atd.), ale všechna ta vysvětlení mají jeden společný znak - ti, kdo je píší, nestáli na rovníku a nevyzkoušeli si to. Jak píšu v blogu - šel jsem tam s velikým skepticismem, ale ten průvodce nejevil žádné snahy nás manipulovat předem, u ostatních experimentů stál kus od nás a nechal nás je dělat ve dvojicích (já to zkoušel s manželkou) a neřekl, co má být výsledek. Nechal nás, ať se nám to projeví samo bez nějaké nápovědy, manipulace nebo sugesce.

Četl jsem i jiné blogy, kde autor např. psal: "já jsem tam ani nešel, protože vím, že to jsou triky, nechoďte tam taky, nebo vám budou předvádět podvodné experimenty". Podle mne by bylo lepší, kdyby tam byl, ty podvodné experimenty viděl a pak si byl jistý, že to jsou podvody.

Jinak je zajímavé, že těch průvodců tam je minimálně 10 a všichni že by byli stejně šikovní iluzionisté? A další na jiných místech země, kudy prochází rovník (viděl jsem videa z různých zemí právě s tou vodou)? A proč mají ve všech zemích stejné triky?

Na Googlu jsem četl několik různých vysvětlení směru vírů, viz třeba ten sklon vany, směr výpustě, šikovné lití vody, ..., ale ani jedno z těch vysvětlení nejde aplikovat na ty experimenty, které jsme my viděli, viz video. Nádržka stojí na zemi a nikdo se jí nedotýká, voda je před vypuštěním ustálená. Pak se jen přenese na jiné místo a znovu.

Jak píšu - neznám vysvětlení, ale viděl jsem to na vlastní oči.

Jina na homeopatii, socialismus, okultismus, paranormální jevy a další podobné teorie nevěřím ;-D.

1 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.