- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Po 2x jsem odolala, hlavne diky kazdorocnim japonskym studentum a mych navstevach tam, ale mohu-li doporucit skvelou knihu "The almost Nearly perfect people" od Michal Booth, predevsim se zasmejete. Diky za krasne fotografie
Dobrý den,pěkně napsané a pěkné fotky. Jen bych se chtěla zeptat,jak se ryba zabije,aniž by se pporušila kůže?Nemyslím to ironicky,fakt by mě to zajímalo,mám zkušenosti jen se zabíjením kaprů. Díky a hezký den.
Na vlastní oči jsem to neviděl, ale představuji si to podobně jako u toho kapra - zabalit do utěrky, paličkou do hlavy a nůž do žáber. Ono jde o to, aby někde kousek kůže nezůstal na mase, kůže se samozřejmě musí naříznout (asi za hlavou), aby šla stáhnout . Ale v žádném případě se ani kousek nesmí dostat na talíř.
Děkuji za přečtení.
No, trochu jste se inspiroval tady:
Za sebe navíc dodám, že pravé restaurace fugu nejsou v provozu celoročně, ale pouze přibližně od podzimu do konce února, kdy lze fugu ulovit v moři.
Což zase mohu potvrdit já, když jsem letos koncem dubna byl v Tokiu a luxusní fugu restaurace např. na Ginze už měly sezónně zavřeno.
Otevřeno měla jen ta ve znémé čtvrti Akihabara - pravděpobodně tam rovněž měli fugu v akváriu.
Tak ten článeček jsem neznal, ale jinak jsem jich několik přečetl, to je jasné. Ale snažil jsem vnést svůj pohled, protože mně přišlo, že všichni píší totéž a přitom to sami nezkusili.