Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

admin

12. 7. 2011 22:57
Děkuji za Váš článek

Jen pro dokreslení info:

MF Dnes uvedla ve svém článku společnost Infopharm-autora informačního systému AISLP.

V tomto systému funguje 6-ti stupňová klasifikace (0-5) závažnosti interakce léků.Když do tohoto systému zadáte kombinaci Warfarin+ibuprofen,systém AISLP označí stupeň nebezpečí : 2 tj.málo závažná s textem : NSAID mohou způsobit dráždění ... a riziko s důsledky krvácení jsou při podání antikoagulancií vyšší-upozornit a monitorovat pacienta".

Kdo se spletl?Autoři AISLP nebo redaktorka Petrášová?Stojí za zvážení,zda redaktorka nanaplnila skutkovou podstatu

šíření poplašné zprávy.PharmDr.Jiří Pavel

0 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

11. 7. 2011 21:50
PŘESNĚ

R^

0 0
možnosti
PM

assam

11. 7. 2011 9:46
Souhlasím

Díky za obhajobu,novináři mají občas dosti zkratkovité myšlení...i když,spíše bych takovou pikovinu čekal u Blesku apod.periodik než u deníku MF DNES ;-).petr.assam

0 0
možnosti
M

malajana

9. 7. 2011 16:49
Souhlasím s autorem článku

Vzhledem k tomu, že mám velkou rodinu a staré, mnoho léků užívající rodiče a tchyni, jsem v lékárně častou návštěvnicí. Pokud kupuji na recepty, je to v pohodě, obsluhují mě LÉKÁRNICE s titulem Mgr. Pharm. a mnohé jsou i Dr. Pharm. Vždy se dozvím co s čím užívat a ev. co k lékům nejíst apod. Pokud ale nakupuji u pultu s označením "Bez předpisu", většinou mají dámy za pultem jmenovku s uvedením jména a označením farmaceutický asistent. Vzhledem k tomu, že je mi znám výrazný rozdíl mezi asistentem a lékárníkem s titulem, počítám s tím, že jsou to  "jen" lepší prodavačky  a případné dotazy směřuji k lékárníkům. Naštěstí si mohu dovolit ten luxus nakupovat v době mimo špičku a tudíž nenastává situace, kdy by za mnou stála fronta netrpělivých zákazníků a u pultu s lékárníkem fronta další. V takovém případě by se asi lékárník věnoval "své" frontě  a na mě by neměl čas.

Mně je rozdíl mezi lékárníkem a asistentem naprosto jasný. Jen mě udivuje, že tohle neví (nebo nechce vědět) novinář.

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

8. 7. 2011 20:08
;o)

R^

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

8. 7. 2011 19:20
hezke...

aleclanek bude za bezprecedentni dehonestaci redaktoru a cele MF Dnes smazan

0 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

11. 7. 2011 21:51
Re: hezke...

UŽ JSI TAKY PROKOUK, KOUKAM

0 0
možnosti
JP

johnpeters

8. 7. 2011 16:06
U okénka výdeje léků

nemá stát žádná asistentka,ta má maximálně léky v zázemí na pokyn lékárníka nachystat!A k těm vlhkým novinám-pořiďte si pořádnou schránku,aby Vám do ní nepršelo!:-/(pane magistře)Jinak ale s amatérizmem novinářů a jejich testu souhlasím.Rv

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

8. 7. 2011 15:52
Co byste vlastně chtěl?

Spousty pisálků MFD/iDnes se honosí titulem z FSV nebo FF UK, ale nejsou schopni často ani spáchat pomalu holou větu. Pokud vyleze z jakékoli školy univerzitního typu s názorem, že využití ústavního práva (nevypovídat proti sobě) je VÝMLUVA (na os. blízkou), a tleská tomu, když banda zmetků, kteří se díky hloupé mase dostali do poslaneckých lavic, odhlasuje pokus o likvidaci ústavních práv, pak Váš nářek stran lékáren je naprostá prkotina.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS