Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

30. 11. 2009 15:50
zajímavý názor

Přiznám se, že patřím k těm, kterým se zlatý padák v případě ČSA nelíbí. Nadruhou stranu, musím uznat, že po přečtení tohoto blogu přemýšlím nad Vašimi slovy a musím uznat, že na tom je hodně pravdy. Takže díky, za příspěvek, který "neburcuje", ale prostě donutí k zamyšlení......

.....kdyby se víc myslelo.....vůbec by bylo leccos jinak :-)

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

30. 11. 2009 15:57
Re: zajímavý názor

Děkuji. Bohužel právě pohled na odstupné je většinou negativní. Přitom negativní jsou hlavně trafiky, kamarádičkování a korupce, pro které je odstupné jen zneužitým nástrojem. Dříve se zneužívaly bonusy, pak motivační program a teď to jsou zlaté padáky. Přitom to vše jsou legální nástroje personální politiky. Jen hrubě zneužívané.

Až se "zakážou" zlaté padáky, přijde na řadu jiný způsob, jak ze státních firem vyvést peníze na soukromé účty. Já osobně si myslí, že zdaleka ne celý zlatý padák zůstane u p. Lašáka. Část z něj bude podle mého převedena na účty těch, co ho navrhli na funkci a podepsali s ním tu nemravnou smlouvu.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

30. 11. 2009 16:18
Re: zajímavý názor

Je fakt, nemravně padáky vyznívají zejména v těch státních podnicích, kde jsou dosazeni manažeři politiky, tudíž padáky nemají funkci motivnační, tj. přilákat nejschopnějšího manažera z trhu, ale poskytnout zdroj na černé financování stran a korupci.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

30. 11. 2009 16:23
Re: zajímavý názor

Padák nemá přilákat, padák má chránit (proto padák). Přilákat by měl motivační program. Ale reálný. To, že p. Lašáka právě padák motivoval, je zřejmé a je to úmyslná chyba.

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.