Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paveljan

30. 11. 2009 20:07
Zlaté padáky nemravné jsou

Kdyby se peníze vyplácely za práci a bylo to zavedeným zvykem, tak jsou tyto debaty zbytečné. Co je to zlatý padák? Je to odměna za práci, kterou jsem nevykonal. A že jde člověk do rizika při nástupu do lepšího to jdeme všichni - ale ten, kddo si sjedná zlatý padák do žádného rizika nejde. A jestli je někdo tak dobrý,že je nepostradatelný, tak ať má vyšší plat, ale za odvedenou práci. Udělal jsi práci - tady máš prachy, neudělal - nedostaneš nic. To je zcela pochopitelné, že místa s vysokými platy jsou riziková, ale kvůli tomu ty platy vysoké jsou. Je nemravné, aby ten, kdo přivede firmu k bankrotu, ještě dostal nasypáno. Za co? Za to že byl tak schopný? V malém  podniku takového člověka prostě vyhodí.  Takže pojišťovat si svoji profesní  neschopnost zlatým padákem je nemravné.

0 0
možnosti

buldogg

30. 11. 2009 17:10
mnó a co jste říkal například

odměně za 1 rok práce(mimo plat) pro státního úředníka...pokud beru ČEZ- akciovku, kde má většinu stát a je schopen vše ovlivnovat,jako defakto státní podnik...tak pro jednoho chlapíka přes 700 000 000 kč..tzn.kolem 60 000 000 kč měsíčně odměna...pro jednoho úředníka v ČEZu...hmmm?to není padák,to je ropovod do stranických kas..

0 0
možnosti

L.O.N.

30. 11. 2009 17:13
Re: mnó a co jste říkal například

Souhlasím. Viz mé příspěvky níže. Ale za to nemůže odstupné, čili zlatý padák. Za to můžou politici.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

30. 11. 2009 15:50
zajímavý názor

Přiznám se, že patřím k těm, kterým se zlatý padák v případě ČSA nelíbí. Nadruhou stranu, musím uznat, že po přečtení tohoto blogu přemýšlím nad Vašimi slovy a musím uznat, že na tom je hodně pravdy. Takže díky, za příspěvek, který "neburcuje", ale prostě donutí k zamyšlení......

.....kdyby se víc myslelo.....vůbec by bylo leccos jinak :-)

0 0
možnosti

L.O.N.

30. 11. 2009 15:57
Re: zajímavý názor

Děkuji. Bohužel právě pohled na odstupné je většinou negativní. Přitom negativní jsou hlavně trafiky, kamarádičkování a korupce, pro které je odstupné jen zneužitým nástrojem. Dříve se zneužívaly bonusy, pak motivační program a teď to jsou zlaté padáky. Přitom to vše jsou legální nástroje personální politiky. Jen hrubě zneužívané.

Až se "zakážou" zlaté padáky, přijde na řadu jiný způsob, jak ze státních firem vyvést peníze na soukromé účty. Já osobně si myslí, že zdaleka ne celý zlatý padák zůstane u p. Lašáka. Část z něj bude podle mého převedena na účty těch, co ho navrhli na funkci a podepsali s ním tu nemravnou smlouvu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS