Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vojta333

10. 9. 2009 11:52
o které léky vlastně jde?

Troufnu si odhadnout, že z 97% jsou ceny, a tedy i doplatky receptových léků ve všech lékárnách stejné. Veškeré dusno je kolem pár přípravků typu Omnic, Zyprexa, některé inzulíny, Clexane, apod., kde mají výrobci různé nesmyslné množstevní rabaty a jiné bejkoviny, na které malá lékárna nedosáhne. Ty firmy jdou často i samy proti sobě, protože kdyby se rabaty realizovaly na úrovni distributora, tak by nakonec měly stejný obrat jako dneska a nebylo by kolem toho takové dusno. Jenže to nejde, protože by dostaly sprda z  evropské, světové (vesmírné :-)) centrály, že u nás prodávají moc levně... Takže radši šaškují s rabatama 25+3, výhradní distribucí jen někam (špitály, atd.) a dusno pokračuje dál.

0 0
možnosti
T

TurboFrank

10. 9. 2009 11:47
"Když jejich jediná práce je podání krabičky z poličky".

Někdy je podají u ze šuplíku. Važte si svých lékárníků!  Lékáren je mnoho a zatím neznám případ, že by jediná zkrachovala. Výrobce, distributor a lékárník. Každý si nabalí svoji marži a výsledek každý vidí v ceně. Doktor předepisuje převážně ty léky, na kterých má sám nějaký profit. A pacient platí jako hovado.

0 0
možnosti
KK

tybejku50

10. 9. 2009 9:24
a pláču

stále dál jelikož jste mě odhalil že tak soudím podle sebe. Za léky dávám dost peněz a to jen proto že mě to baví ,ne že bych je potřeboval ale ještě jsem nenarazil na majitele lékárny který by proto,že vidí invalidního duchodce dělal spešl cenu.Nenechte se vysmát!!R^

0 0
možnosti
OV

rulezcz

10. 9. 2009 9:28
Re: a pláču

Ja jo.  Konec koncu uz ty ruzne doplatky samy o sobe ... to je ´lepsi cena´ .  Manevrovat s cenou se da u leku pouze dolu, diky maximalni cene dane statem.  

0 0
možnosti
SK

smycka

10. 9. 2009 9:04
Na každém kilometru!!!!!!

Páni lékárníci by nemuseli zdražovat,kdyby nebyli lékárny na každém kilometru.Každý ať se podívá ve větším městě a potom může hovořit.Lékárníci si vzali pacienty za své neomluvitelné vydírání a stát se na to nečinně dívá.Proč je na každé větší a rušnější ulici 5 lékáren a ve větších nemocnicích 2-3 lékárny.Toto již je důkaz,že se mrhá penězi,které se vyberou na zdravotním pojištění a někdo chce lékárníky o;-(bhajovat ze zlodějen

0 0
možnosti
SK

smycka

10. 9. 2009 8:54
Nesmysl

Chtěl bych oponovat těm ochráncům lékárníků,kteří tvrdí,že nemohou být léky levnější.Okrádání pacientů začíná již u výrobců,kteří prostřednictvím svých dealerů uplácí lékaře po celé republice,aby tito lékaři předepisovali JEJICH léky.Potom je lékař-ka bez příčin vyhozen-a ze zaměstnání,jak se tomu stalo v Brně.Za toto by měl být trestně stíhán management výrobce,který se podílí na korupci.Když spočítáme,kolik je lékařů a kolik se předepisuje druhů léků,tak tato částka je zřejmě astronomická.A lékárníci-majitelé?To jsou zloději první třídy,jelikož obyčejný acylpirin za pouhý jeden rok zdražili z 11Kč na částku 16Kč.Myslím si,že každý soudný člověk musí říci ZLODĚJI.Lékárníci-majitelé si berou poplatky za recepty,potom za druhy léků a ještě si nehorázně zdražují.A k tomu jaké mají zisky na doplňkovém prodeji,kde ceny jdou do stovek korun.Tak jak si může někdo ve své recenzi napsat,že se lékárníci chovají slušně.Lékárny by měli být státní a neparazitovat na pacientech.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

10. 9. 2009 8:57
Re: Nesmysl

S první polovinou souhlasím. Ta druhá je poměrně kuriozní. Vloni máslo zdražilo za půl roku z 20 Kč na 40 Kč. Prodavačka v našem vesnickém krámku musí být hrozný zloděj. Ty krámky by měly být státní.

0 0
možnosti
M

magister

10. 9. 2009 8:32
Zvláštní...

Je s podivem, že manželka autora neinformovala o tom, které léky jsou volně prodejné kdekoliv: u benzínek, v drogerii apod. Že je nikdo nevede je věc jiná, ale ta možnost tu je už asi 5 let.

A k těm zafixovaným vysokým cenám: mnoho léků ve vybraných lékárnách jejich výrobci dotují, aby nemuseli s cenou dolů plošně. Pokud by to dělat nesměli, tak by si sakra rozmysleli, zda neučinit svůj lék dostupnější pro všechny pacienty. Velmi podobná situace nastala s možností záměny ekvivalentním lékem (tzv. generické substituce), která donutila mnoho výrobců léků s doplatkem zlevnit (antipsychotika, statiny apod.). Takže je otázka, zda by efekt nebyl přesně opačný, než píše autor ;-)

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

10. 9. 2009 8:38
Re: Zvláštní...

U těch benzinek by museli mít vyškolený personál - nebo se pletu?

Ty jednotné ceny nám ukáže praxe. Uvidíme hned po prvním roce po schválení. Nemluvím o firemních cenách. Mluvím o cenách, které zaplatí průměrná rodina za léky za 1 rok. Nevěřím, že zrušení konkurence je sníží. Ale třeba se mýlím a Vy máte pravdu. Tím lépe pro nás všechny, v tom případě se mýlím rád.

0 0
možnosti

Jan Žižka z HK

10. 9. 2009 8:28
každopádně jsou lékarníci zloději

!   

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

10. 9. 2009 8:35
Re: každopádně jsou lékarníci zloději

Vidíte, to jsem si o manželce nikdy nemyslel. Po 5 letech univerzity, dalším studiu na atestaci, dalším na doktorát, pravidelném školení atd. bere po 20 letech praxe v podstatě stejně, jako ostatní lidé VŠ, kteří pracují na pozicích zaměstnance. To jsou taky všichni zloději? Že vy budete jeden z těch, co to magistrům za tárou několikrát denně říkají?

0 0
možnosti
KK

tybejku50

10. 9. 2009 7:53
tak jste mě

rozplakal tou paní majitelkou která chudé stařence, tu matince mající neduživé robátko udělá spešl slevu. Zalil jsem slzami klávesnici a nestačím vytirat podlahu,větší kravinu jsem ještě nečetl!!Rv

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

10. 9. 2009 8:31
Re: tak jste mě

Píšu, že nebudete věřit, a ve Vašem případě jsem se nespletl. Asi ale každý soudí podle sebe. Jinak tu slevu samozřejmě nijak neinzeruje. Nabídne ji například, když vidí, že lék se musí objednat a tedy zaplatit předem (protože drahý nízkoobrátkový lék si nikdo nelajzne koupit bez jistoty prodeje), přičemž vidí, jak babička v peněžence počítá a třeba požádá o počkání po důchodu.

0 0
možnosti
J

Josef.cyrany

10. 9. 2009 7:33
Mimochodem jsem se

zarazil , že na článku od Mirky Němcové nelze diskutovat. Hmm..

0 0
možnosti
J

Josef.cyrany

10. 9. 2009 7:32
Lékárníci kvičí.

Opatření je správné.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

10. 9. 2009 8:27
Re: Lékárníci kvičí.

OK, připravte si peníze. Mimochodem, čtete špatně. Lékárníci jsou PRO toto opatření (přinese jim větší zisky). Proti jsem já - zaplatím víc za léky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS